Plymouth

Geen wandeldag vandaag. De traditie wil dat ik de laatste volledige dag in het Engeland naar een stad trek.

Uiteraard om de stad te verkennen maar ook om op zoek te gaan naar die DVD of dat boek dat ik bij ons nooit zal kunnen kopen of dat niet via Amazon kan worden besteld.

De auto achtergelaten op de Park & Ride en dan afgestapt aan de halte waar niemand wilde afstappen (altijd een beetje tegendraads doen hè?).

Al vrij snel had ik The Hoe gevonden. Dat is eigenlijk een groot publiek park in de baai van Plymouth. Vooral met dit weer ligt het er vol met zonneaanbidders. Er zijn nog veel restanten uit de jaren ’20 en ’30 die ze volop aan ’t  restaureren zijn.

Aan het einde van The Hoe kom je in het “oude” Plymouth met de haven. De haven waar in 1620 de Pilgrim Fathers met de Mayflower naar “de koloniën” vertrokken. Met alle restaurantjes en terrasjes is het daar gezellig druk.

Aan de Promenade heb voor het eerst de 4£ betaald om Smeaton’s Lighthouse te bezoeken. Deze vuurtoren stond vroeger 22km in zee op het Eddystone Reef maar werd in 1882 vervangen. Ze hebben de toren steen voor steen afgebroken en terug opgebouwd op The Hoe. Ik heb eindelijk mijn hoogtevrees overwonnen en ben de 93 treden en de 4 ladders beklommen om een kijkje te nemen.

Het dagje Plymouth werd afgesloten in Drake Circus, het plaatselijke Wijnegem Shopping Center. DVD’s of boeken zijn er nagenoeg niet gekocht maar ik heb wel behoorlijk wat koopjes gedaan in het Mountain Warehouse.

Oh ja, en wat het wandelen betreft … ik had toch bijna 10 km op mijn teller staan vandaag.

IMG_0032.JPG

IMG_0034.JPG

 

IMG_0115.JPG

IMG_0069.JPG

Endo.JPG