Wembury Point

Ook aan deze kant van het kanaal heerst er bijna een hittegolf. De temperatuur was doorslaggevend voor de keuze van mijn laatste “echte” wandeling. Ik koos namelijk voor Wembury Point.

Dit natuurgebied dat wordt beheerd door The National Trust ligt immers aan de Plymouth Sound en ik dacht dat een zeebriesje wel deugd zou doen. Het bleek een goede keuze te zijn geweest.

Niet dat het niet warm was maar dankzij het briesje was het best te verdragen. En de uitzichten waren, zoals gebruikelijk hier, weer bijzonder mooi. Er vaart zo een en ander van en naar Plymouth.

Vandaag is ook wel mijn haat-liefde verhouding met de Britse wegen nog eens duidelijk geworden. Soms is het hier echt zalig om rond te toeren. Overzichtelijke, lichtgolvende wegen, zo van die stukken waar de mannen van Top Gear hun filmpjes komen maken.

Maar soms zijn het ook van die baantjes die ervoor zorgen dat je billen pijn beginnen te doen (van het dichtknijpen uiteraard). Baantjes die nauwelijks breed genoeg zijn voor één wagen. Dan is het maar hopen dat er geen tegenligger aankomt, en als er dan toch één komt dat het dan geen tractor of bus is.

Het probleem is immers dat je vaak officieel 95 km/u mag rijden op die baantjes. TomTom kiest die dan uiteraard voor zijn snelste route. Dat je er amper 50 kunt rijden daar houdt den Tom geen rekening mee.

Ik heb ondertussen wel de gewoonte om “naamloze wegen” te negeren of, indien mogelijk, op voorhand al uit de route te halen.

IMG_9895.JPG

IMG_9905.JPG

IMG_9948.JPG

IMG_0006.JPG

Endomondo.JPG