Dartington

Na de semi-rustdag van gisteren hebben de wandelschoenen vandaag weer hun werk gedaan.

Na het ontbijt, dat weliswaar minstens even lekker maar veel minder leuk was dan dat van eergisteren heb ik de golfers gelaten waar ze waren (in het hotel dus) en heb ik zelf de kleine verplaatsing naar Dartington gemaakt.

De Dartington Estate is een domein van bijna 5 km2 en is de thuisbasis van de Dartington Hall Trust, een liefdadigheidsinstelling die zich specialiseert in kunst, sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid. 16 verschillende programma’s lopen er momenteel.

De Hall kan voor alle soorten gelegenheden worden gehuurd. De aangrenzende tuinen zijn misschien iets “wilder” dan andere tuinen maar daarom niet minder mooi.

Ik heb de tuin pas bezocht na mijn wandeling van ruim 12km. Deze voerde me langs de oevers van de River Dart richting Staverton waar ik even het domein heb verlaten om de locale kerk en het stationnetje te bezoeken. Op die lijn rijdt nog een oude stoomtrein. Ik heb hem twee keer gehoord maar helaas niet gezien.

Het deed wel raar om een wandeling te maken zonder de zee te zien of te horen. Er was wel de River Dart maar die hoorde je niet. Het water was soms zo helder dat je zelfs niet zag. Mooi was het wel.

IMG_9724.JPG

IMG_9751.JPG

IMG_9815.JPG

IMG_9845.JPG

endo.JPG