Pallieterland

Eerste dag van mijn zomervakantie, ’t is te zeggen, mijn eerste zomervakantie. In september volgt er immers nog één. Da’s nu één van de voordelen van in de verzekeringssector te werken … veel vakantie.

Vóór ik maandag de oversteek naar Engeland maak ben ik vandaag nog eens op pad geweest met BFF Conny. En dan wel naar één van onze favoriete wandelstekjes, voor zover het niet onze echt absolute favoriet is : de Grote Nete op de grens tussen Booischot en Hulshout. We zijn daar al verschillende keren gaan wandelen en het is er echt wondermooi, welk seizoen je ook kiest. Vandaag kozen we een Pasar-wandeling die ik van hun website had geplukt.

We vertrokken zoals gebruikelijk aan de Pallieterhoeve langs de oevers van de Nete richting Heist op den Berg. Aan de brug van de Herentalsesteenweg hielden we na 4km voor de eerste keer halte : Café Looidijk, een klein volks café zoals je er niet veel meer kan vinden. Maar ze hadden er wel de juiste cola.

Toen we onze tocht verder wilden zetten was er even twijfel. Ik dacht eerst dat we via de andere oever zouden teruggaan maar de eTrex was het daar niet mee eens. We doken de “wildernis” in. Een bijzonder mooie stukje natuur volgde. Heel mooi maar ook verraderlijk met oneffenheden en putten die werden verborgen door het hoge gras. We passeerden ook de Kaasstrooimolen.

Toen er 8 km op de teller stond waren we bijna in het centrum van Hulshout. Perfecte gelegenheid om even van het parcours te gaan en nog eens een terrasje te doen, deze keer in Café Café (dat heet dus echt zo, dat is geen typfout van mezelf). ’t Was ook kermis in het dorp maar veel beweging was er niet.

De laatste vier kilometer brachten ons terug naar de Pallieterhoeve, voornamelijk via de oevers van de Nete. Met 13,13 km sloten we onze wandeling af op het gezellige terras.

IMG_8787.JPG

IMG_8790.JPG

IMG_8798.JPG

pallieter.JPG

De volgende wandeling zal ergens voor woensdag zijn, hopelijk in Tintagel, mijn favoriete plekje in het Verenigd Koninkrijk.