Tussendoortje

Dan krijg je van je beste vriendin een boek om mee te nemen op vakantie. In mijn geval De Quincunx van Charles Palliser, een knaap van zo’n 800 pagina’s.

Dan ben je een boek aan ’t lezen en lees je daarvan de laatste pagina’s op woensdag avond.

Wat doe je dan nog op de treinritten van donderdag en vrijdag ? Je kan nog niet aan het vakantieboek beginnen. Dat mag immers pas in de vakantie (en het is trouwens ook letterlijk te zwaar om mee te nemen op de trein).

Maar twee dagen pendelen zonder lezen kan eigenlijk ook niet .Gelukkig is er dan Linda van Rijn. Zij schrijft van die lekker korte thrillers. Vakantievrienden is er zo een van, al is deze met z’n 100 pagina’s misschien meer een short story in plaats van een boek.

Mieke en Thom Zuidkerken grijpen hun jaarlijkse kampeervakantie met de twee kinderen in Frankrijk aan om te proberen hun huwelijk te redden. Thom is immers vreemdgegaan.

Het schijnt hen echter niet te lukken. Thom lijkt meer geïnteresseerd in zijn iPad en Mieke heeft het verdomd moeilijk om de misstap van Thom te vergeven.

Dan maken ze, via de kinderen, kennis met Wendy en Ewoud. Plots lijkt haar huwelijk niet meer zo belangrijk. Mieke voelt zich enorm aangetrokken tot de spannende en intrigerende Ewoud.

Maar die blijkt een geheim met zich mee te sleuren …

Dit boekje was het perfecte tussendoortje. Kort maar toch spannend en leuk om te lezen (net als de andere boekjes van Van Rijn).

En zo kan ik maandag, tijdens de overtocht van Rotterdam naar Hull beginnen aan mijn vakantieboek. Lezen, wandelen en vermoedelijk een paar kastelen bezoeken. Meer moet een vakantie niet zijn.

vakantievrienden groot.jpg