Moordvrienden

In de Opel-dierentuin in Königstein-im-Taunus wordt een menselijke hand gevonden in het olifantenverblijf. Er worden nog meerdere menselijke resten gevonden. Rechercheurs Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff vinden de rest van het lichaam in een aangrenzende weide waar de Dierentuin gras maait.

Het slachtoffer blijkt Hans-Ulrich “Ulli” Pauly te zijn. Populaire docent (bij zijn leerlingen) maar ook gevreesd en misschien zelfs gehaat milieuactivist. Hij verzette zich niet alleen tegen de aanleg van de B8 of tegen het bestaan van dierentuinen. Hij dreigde ook om een grootschalige corruptie aan het licht te brengen.

Aan verdachten geen tekort. De bankdirecteur, de directeur van de zoo, de bouwondernemer, een bende jongeren … Dan vallen er nog slachtoffers. Voor Pia wordt het een moeilijke zaak en Bodenstein twijfelt zelfs aan haar objectiviteit. Dan wordt Pia ontvoerd door de moordenaar. Maar wie is dat? En komt Bodenstein op tijd om haar te redden?

Moordvrienden is het tweede boek in de reeks rond het rechercheursduo Von Bodenstein-Kirchhoff. Net als Een onbeminde vrouw, moet je ook hier weer geen diepgaande psychologische thriller verwachten maar wel een ontspannende krimi. Zo eentje die je op zondagavond op ARD of ZDF ziet. Ontspannend maar toch ook spannend. Wat ik perfecte treinliteratuur noem.

Het einde van dit boek had Nele Neuhaus iets beter mogen uitwerken wat mij betreft maar verder was het best aangenaam lezen.

moordvriendengroot.JPG