Paul Weller

revolution.JPG’t Is gebeurd. Het concertvoorjaar is een feit.

Gisteren hebben we de verplaatsing naar Brussel nog eens gemaakt. We zijn wel vroeger vertrokken dan gewoonlijk. Het voorprogramma, Jacle Bow, begon er immers al om 19u10 aan. Nu is op tijd komen gelukkig één van onze specialiteiten. Vijf minuutjes vóór de deuren open gingen stonden we op de Anspachlaan. Na de veiligheidscontroles, die begrijpelijk strenger waren dan enkele weken terug, hadden we onze favoriete zitplaatsen verovert.

Wat kan ik zeggen over Jacle Bow? In 2015 waren ze finalist in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel maar winnen deden ze niet. Verder kan ik zeggen dat ze gewoon heel goed zijn. Eén van de betere opwarmers die we al aan ’t werk hebben gezien.

Stipt om 20u10 was het dan de beurt aan de Modfather himself … Paul Weller. Vroeger van The Jam en The Style Council, nu van zichzelf. Mijn verwachtingen voor dit concert waren hoog gespannen, misschien te hoog. Maar hij heeft mij niet teleurgesteld. Vanaf de eerste noot was het genieten. Na bijna twee uur zijn we doorgegaan. Hij moest dan nog wel een twintigtal minuten spelen maar het was vandaag wel “werkendag” en we zijn tenslotte geen twintig maar. Zonder risico ging dat deze keer helaas niet. Er waren immers weer veel van die vervelende trapzitters.

Samen met Jools Holland en Paul Carrack maakt Paul Weller mijn top drie van het voorjaar volledig. Nu moet ik wel zeggen dat we dit jaar nog geen tegenvallers hebben gehad, tenminste niet bij de hoofdacts. 23 groepen heb ik aan het werk gezien dit jaar. In de tweede helft van het jaar volgen er (voorlopig) nog 25.

En we werken ook al aan 2018. Winterland 76, The Bootleg Beatles en Nits stonden al geboekt. Daar heb ik vandaag nog een groep aan toegevoegd namelijk … Nits. Maar deze keer dan niet in de AB maar wel in de Verkadefabriek in ’s Hertogenbosch. Eind vorig jaar zijn we ook naar Den Bosch getrokken om hen daar aan het werk te zien, zij het dan aan de overkant van de straat in de Willem II fabrieken. Maar toen hebben we ons echt moeten afjagen om de stad te zien en hebben we niet echt kunnen genieten. Volgend jaar komen ze net tijdens het Paasweekend. De ideale gelegenheid om uitgebreid de tijd te nemen en de stad beter te leren kennen.