Share a Coca Cola in …

Mensen die al eens op deze blog passeren (en als u dit leest dan bent u daar één van) weten dat ik al eens iets van Coca Cola pleeg te verzamelen.

Wat in 1984 begon met één blikje op mijn studentenkamer in Hasselt is ondertussen uitgegroeid tot een collectie van 870 blikjes, 440 autootjes en ontelbare andere objecten en gadgets zoals daar zijn glazen, knuffelbeertjes, Barbiepoppen, drinkbussen in alle formaten, posters, puzzels enzovoort enzovoort.

Ik moet wel toegeven dat het fanatieke van de beginjaren er al wel een tijdje uit is. Destijds reed ik naar elke rommelmarkt of verzamelbeurs in de buurt (of niet in de buurt) en kocht ik alles met sierlijke letters op.

De laatste jaren concentreer ik me vooral op autootjes en op blikjes. De eerste zoek ik vooral via eBay al wordt het daar ook moeilijker en moeilijker om betaalbare exemplaren te vinden. En de tweede die vind ik in supermarkten, winkels en automaten. Veel gemakkelijker.

Coca Cola houdt me trouwens wel goed bezig wat dat betreft. Nieuwe smaken, nieuwe styling, speciale reeksen bij grote sportaangelegenheden of, zoals nu, rond vakantiebestemmingen. En zo blijven we bezig.

WP_20170503_20_09_48_Pro.jpg

WP_20170503_20_09_26_Pro.jpg

WP_20170503_20_08_55_Pro.jpg