Frank

Oef … we hebben overleefd … die laatste week van april … de week zonder concerten.

Sommige collega’s vinden immers dat wij naar “belachelijk veel” concerten gaan maar als je het vanop een afstand bekijkt dan halen we, op jaarbasis, een gemiddelde van 1 concert om de twee weken. Ik ken voetbalfans die veel meer naar de voetbal gaan.

Met dat gemiddelde lachen we deze eerste twee weken van mei wel. Tussen 4 mei en 15 mei gaan we namelijk naar 4 concerten (in 4 verschillende zalen).

Gisteren was het de beurt aan Frank Boeijen die met zijn Theatertour 2017 stopte in C.C. Zwanenberg in Heist op de Berg. Vóór het zover was hebben we wel een tussenstop gemaakt in Beerzel. Daar zijn we gaan eten bij Davy en Geert in Pand 11. Ten tijde van de Roparun ben ik daar vaker gaan eten maar dat is al een tijdje geleden. Gelukkig is het eten er nog altijd fantastisch lekker. Als je er nog nooit bent gaan eten … zeker doen, als je er al wel bent gaan eten … teruggaan.

Het concert zelf dan. Ik heb Boeijen het laatste aan het werk gezien in 2014 op ons lokale folkfestival Na Fir Bolg. Maar dat was een festival, nu was het zijn theatertournee en Conny had me al verteld dat dit iets ingetogener zou zijn. Ze had gelijk maar ingetogen wil niet zeggen minder goed, integendeel. Volgens de planning zou het concert tweemaal 45 minuten duren met daartussen een pauze.

Mijn teleurstelling was dan ook groot toen hij omstreeks 22u nog altijd niet was begonnen aan mijn absolute favoriet … Kronenburg Park. Maar hij stopte niet om 22u, ook niet om 22u15, zelfs niet om 22u30. Mijn darmen stuurden me op dat moment de zaal uit. Toen ik even later terug in de zaal stond was het dan eindelijk zover en kon ik genieten van Kronenburg Park.

Uiteindelijk heeft hij ons meer dan twee uur onderhouden met zijn prachtige liedjes. Een meer dan geslaagd optreden.

Dinsdag volgt dan Paul Carrack in de Roma, Zaterdag Pieter Embrechts in Het Depot en met The Kooks op de maandag daarna in de AB sluiten we deze eerder drukke concertmaand af.