Bloesems en maretakken

Paasmaandag, 7 uur ’s ochtends. Het regent pijpenstelen. Zou onze wandeling letterlijk in het water vallen? Neen toch. De buienradar voorspelt droog weer vanaf een uur of negen. Dat komt wel in orde.

Als we een uurtje later in Peulis vertrekken regent het nog altijd. Zou de buienradar ons in de steek laten? Dat kan toch niet. Gelukkig klaart de lucht op des te dichter we bij onze eindbestemming voor vandaag komen. En die eindbestemming ligt in Haspengouw, meer bepaald … Borgloon.

Dat is de uitgelezen plaats om in deze tijd van het jaar bloesems te bewonderen. Bovendien staat daar ook het “doorschijnend kerkje” en dat staat al lang op de bucketlist van Conny.

IMG_9713.JPG

Ik had twee wandelingen gecombineerd namelijk de Bloesemwandeling en de wandeling naar het Kasteel van Rullingen. Hoewel de lucht er nog heel dreigend uitzag konden we droog vertrekken. We zouden trouwens de hele dag droog blijven.

IMG_9727.JPG

Voordeel van het “mindere” weer : enkel de “echte” wandelaars komen de deur uit en dan is het lekker rustig. Bloesems met hopen gezien maar ook heel veel maretakken. Panoramix zou zich nogal kunnen uitleven in Borgloon.

IMG_9734.JPG

Toen we na een zevental kilometer aan het kerkje kwamen bleek onze timing perfect. De paar mensen die er rondliepen vertrokken net wat ons de kans gaf om dit bijzonder gebouw even van dichtbij, in alle rust, te bekijken. Zeker de verplaatsing waard. Toen we doorgingen begonnen net de dagjestoeristen toe te stromen.

IMG_9779.JPG

Na de eerste lus begonnen aan de tweede, kortere, lus aan de andere kant van Borgloon. Vlakbij en toch leek het een heel andere omgeving, maar wel even mooi. Voor we het echt door hadden stonden er 16km op de teller en konden we onder een stralend zonnetje de wandeling afsluiten op een terrasje aan de kerk.

IMG_9815.JPG

IMG_9841.JPG

Een zeer geslaagde dag werd afgesloten met zeer smakelijke gevulde kipfilets in de Pieperstraat.

Knipsel.JPG