Jools

Na singersongwriter Jonas Winterland, het metalfeest met Powerwolf en Epica, de easy listening van 10 CC en de folkrock van Amy MacDonald stond er gisteren weer iets heel anders op het programma namelijk Jools Hollande en zijn orkest.

Onderweg naar de Ancienne Belgique hebben we wel eerst een tussenstop gemaakt in Schaarbeek. Wat ga je in godsnaam in Schaarbeek doen? Daar is Train World gevestigd, het museum in het oude maar heel mooi gerestaureerde station van Schaarbeek. Komt er nog bij dat er momenteel een expo rond Kuifje en treinen loopt. Twee vliegen in één klap dus.

IMG_8548.JPG

IMG_8606.JPG

Door de werken in het station was het eerst niet echt duidelijk welke richting we moesten nemen maar twee van “onze jongens” waren zo vriendelijk om ons op het juiste pad te brengen(en als er iemand met een machinegeweer zegt hoe je moet gaan dan luister je wel J) Het Kuifje gedeelte viel eerlijk gezegd wel een beetje tegen maar het museum is op zich ook de moeite waard om te bezoeken, zeker wanneer je een audio gids neemt.

Na het museum terug te trein op en naar Brussel centrum. Onderweg nog de politie in burger bezig gezien, gelukkig niet voor ons. We had nog wat tijd dus eerste een wandelingetje gemaakt via onder andere de Galeries Royales en de Grote Markt, waar een koffietje hebben gedronken.

IMG_8639.JPG

Tegen een uur of zes werden we verwacht in de AB Café en Resto voor een “pré-concert-etentje”. De eerste keer dat we dit probeerden maar ongetwijfeld niet de laatste. Het eten was heel lekker en je kan langs ded “achterdeur” binnen. Het enige dat niet klopte was het feit dat er geen zetels voor ons waren gereserveerd. Gelukkig hadden we keuze genoeg.

IMG_8671.JPG

Over het voorprogramma kunnen we kort zijn: niet slecht maar 13 in een dozijn. Om half negen was het dan tijd voor de meester zelve : Jools Holland. Al vanaf de eerste noot wisten we dat het bijzonder zou worden. Hijzelf op de piano, gitarist en bassist erbij en uiteraard ook een drummer. Tot zover heel normaal. Maar dan staat er ook nog een 10 man sterke (nu ja, 9 man en 1 vrouw) blazerssectie op het podium. Het geluid dat die produceren is behoorlijk indrukwekkend.

IMG_8666.JPG

Voor je het weet ben je bijna twee uur verder en wordt het tijd om terug naar het station te gaan. Om middernacht was ik terug thuis na een heel geslaagde dag.