Bucket List

1/8/2015. Tienen. Suikerrock. Tussen één van de concerten door maak ik een praatje met Heidi en Conny en op één of andere manier draait het uit op het onderwerp “welke groepen wil ik nog heel graag live aan het werk zien”. Een bucket list als het ware.

Eén van de groepen die toen ter sprake kwamen waren The Stranglers, een groep die (door toeval of door het lot?) later dat jaar zou optreden in Het Depot in Leuven. Het werd het eerste concert dat Conny en ik samen bezochten. Er zouden er nog volgen. Jong talent en oude rotten. Van singer songwriters tot metal.

Vroeger was ik een man van de Lotto Arena, het Sportpaleis, Paleis 12 en ja, misschien ook wel Vorst Nationaal. Ondertussen zijn de Ancienne Belgique in Brussel en Het Depot mijn favoriete stekjes, stekjes waar we de afgelopen anderhalf jaar geweldig goeie concerten hebben gezien.

Blijft natuurlijk nog altijd de bucket list. Daar staan bij mij wel namen op die ik nooit ofte nimmer zal kunnen afvinken, Namen zoals Thin Lizzy, Ten Years After, The Beatles (de echte) … Maar andere namen zijn nog wel mogelijk : Chrissie Hynde, Kim Wilde, Siouxsie & the Banshees …

Twee namen zal ik binnenkort zeker kunnen verwijderen van de lijst. En dat zijn Brian Setzer en Paul Weller. Weller is uiteraard bekend van The Jam en The Style Council en moet één van de grootste en meest invloedrijke artiesten van de Britse eilanden zijn. Zijn Shout to the top staat hoog genoteerd in mijn lijst van favoriete nummers.

Setzer is bekend van The Stray Cats en tourt tegenwoordig met een behoorlijk grote band. Hij komt in juli naar het Openluchttheater in het Rivierenhof.

Weller komt op Pinkstermaandag naar de AB. Pinkstermaandag ! Van 2006 toe en met 2014 is die maandag voorbehouden geweest voor de Roparun. In 2015 en zelfs nog in 2016 had ik het toch nog een beetje “moeilijk” tijdens dat weekend. Dit jaar gaat dat zeker niet zijn. ’s Zaterdags naar Gladiolen in Olen en ’s maandags gaan we Paul Weller waarschijnlijk combineren met een wandeling in het Zoniënwoud.