De laatste koning

Het rommelt in de monarchie. Koningin Armgard overweegt om troonsafstand te doen ten voordele van haar zoon Bernard-Filip. Deze laatste lijkt echter totaal geen zin te hebben in het koningsschap.

Er verschijnt een ongeautoriseerde biografie over de kroonprins. Een biografie die details bevat die enkel en alleen binnen het koningskuis gekend zijn. Zit er een mol? Wie is dat dan.

Ondertussen vormen zeven politieke partijen een verbond onder de naam De Groep van Zeven. Hun bedoeling? De monarchie afschaffen en Nederland omvormen toe een republiek met een verkozen president. Dit alles onder leiding van Boris Prinsen, de door iedereen gehate voorzitter van de Vrijheidspartij. Lukt het hen om hun complot uit te voeren of kan Minister-President van den Brink het koningshuis redden?

Ondertussen verdwijnt de kroonprins van zijn verblijf in Toscane. In Den Haag bereikt het politieke spel zijn hoogtepunt. Maar is iedereen wel te vertrouwen? Zijn er sommigen met een verborgen agenda ?

In De Laatste Koning beschrijft Gé Bosschee op een heel realistische wijze wat er zou kunnen gebeuren wanneer bepaalde partijen aan de macht komen. Hij beschrijft vooral het machtsspel in politiek. Het speelt zich af in Nederland maar het zou evengoed België kunnen zijn. Zeker een aanrader.

koninggroot.JPG