Gok

Mocht ik met de spelletjes van de hoofdsponsor evenveel geluk hebben als met de jaarlijkse gok die ik neem door in december al mijn combiticketje voor Suikerrock te kopen dan was ik multimiljonair.

Alhoewel Suikerrock ondertussen 30 jaar bestaat ben ik nog maar 5 jaar vaste bezoeker. De oorzaak ? Twee mannen met lange baarden en één man zonder baard maar die wel Beard heet. Toen ZZ Top in 2012 naar Tienen kwam besloot ik dat ik ook moest gaan. En omdat het programma van de vrijdag en zondag ook zo mooi was ging in direct drie van de vier dagen.

In 2013 was het programma nog veel beter en koos ik onmiddellijk voor het combi-ticket. Ik besloot ook ineens een hotelkamer voor vier nachten te boeken. Voor de editie 2014 besloot ik een risico te nemen en mijn combiticket al in december te kopen. Enkele euro’s goedkoper maar wel een risico want je kent nog geen enkele naam. Gelukkig bleek het met namen als Madness, Simple Minds en The Jacksons best mee te vallen (al was niet iedereen het daar over eens).

Voor de “vernieuwde” Suikerrock van 2015 nam ik weer dat risico. Ook deze keer waren er voldoende namen die me bevielen. De vrijdag met Charlie Winston, Starsailor,Novastar en Anouk was op zich al genoeg om het risico te nemen. The Van Jets, Nielson, Yevgueni, Clouseau en uiteraard K3 op zaterdag en zondag waren bonussen.

Het hoeft uiteraard niet te verbazen dat de gok ook in 2016 een goede was. Veel Belgisch talent gezien (Zornik, Alice on the Roof, Noémie Wolfs, Balthazar) maar voor mij waren The Corrs op zondag het absolute toppunt.

Ondertussen zijn we februari 2017, heb ik mijn combi-ticketje voor 2017 al bijna twee maanden op zak en zijn de eerste namen bekend. Zucchero was de eerste en Soulsister de tweede naam. Vandaag hebben ze nog een derde naam bekend gemaakt … oude rot Iggy Pop komt op vrijdag naar Tienen. Alweer een geslaagde gok dus, wat er ook nog bijkomt aan namen.