Toneelwandeling

Er zijn behoorlijk wat verenigingen in Vorselaar waaronder twee amateurtoneelgezelschappen. Het Vorselaars Amateur Toneel, a.k.a. het VAT speelt zijn stuk elk jaar in november. Toneelgroep Oud K.L.J.  doet hetzelfde in februari.

Vorig jaar hebben we een gezellige toneelavond gecombineerd met een mooie wandeling (in Herentals) in de namiddag en om de tijd tussen de twee te vullen een etentje.

Gisteren hebben we quasi hetzelfde gedaan. Om te beginnen zijn we naar Kasterlee getrokken waar we een wandeling uit het Wandelboek Vlaamse Volksverhalen van Denise van den Broeck zouden doen. Deze wandeling zou ons via de Hoge Rielen en de Hoge Mouw naar de Kabouterberg brengen.

IMG_9004.JPG

Die kabouters waren trouwens geen brave mannekes. Toen een jonge koewachter ze zag kreeg hij koeken van hen. Hij at de koeken op en viel ter plaatse neer. Iedereen die ook maar in de buurt kwam werd afgerost door de kabouters. Uitendelijk hebben ze toch eens één man geholpen zodat die kon trouwens met zijn grote liefde. Daarna kwamen er zoveel mensen hulp vragen aan de kabouters dat ze het zo beu werden en verhuisden naar de Rijn waar ze nu nog altijd wonen.

IMG_9013.JPG

Het was een heel mooie wandeling. De lichte sneeuw zorgde op sommige plaatsen voor iets extra’s. Alleen … op de Kabouterberg zelf zijn we niet geraakt. De beschrijving in het boek bleek niet te zijn aangepast aan de nieuwe knooppunten. Hierdoor zaten we op het verkeerde pad. Dankzij de GSM en de Garmin eTrex hebben we de weg naar Kasterlee dorp terug gevonden.

IMG_9033.JPG

Met meer dan 15 km op de teller maar zonder Kabouterberg was het dan tijd om iets te eten. Keuze genoeg in Kasterlee wat dat betreft maar wij kozen voor de eenvoudigste oplossing namelijk Brasserie De Druif op de Markt. Met gloeiende oren en wangen hebben we er heel smakelijk gegeten.

IMG_9031.JPG

kabouter.JPG

Daarna was het tijd om terug naar Vorselaar te rijden om te genieten van een Fondue Bourguignonne, een tragikomedie van Bruno Timp. Leraar Bernard gaat op pensioen en dat gaat hij vieren met zijn vrouw Brigitte. Ook aanwezig op het feestje : zijn dochter Diane, zijn homofiele broer René en diens vriend Theo, een uitgetreden priester en toevallig ook de schoonbroer van Bernard. Dan komen zijn zoon Cis en zijn vriendin Inge met schokkend nieuws.

Het wordt allemaal wat teveel voor Bernard. Is hij dan echt zo hard veranderd ten opzichte van 25 jaar geleden? Is hij dan echt zo’n conservatieve mans als zijn vader geworden?

oudklj2.JPG

We hebben ons in ieder geval goed geamuseerd. Veel gelachen. Goeie acteerprestaties gezien, een perfecte afsluiting van een geslaagde wandeldag.