Winter Chalet

Karen, Chantal, Isa en Annemieke zijn goede vriendinnen die geregeld samen een stapje in de wereld zetten. Dit jaar hebben besloten om  een weekje te gaan skiën in Oostenrijk. Omdat Annemieke pas later kan aansluiten vanwege een belangrijke presentatie op het werk vertrekken de drie anderen alvast.

Karen, de vrijgezel, is de meest ervaren skiester. Isa, die verwikkeld is in een niet zo prettig verlopende scheiding van Michel, is een beetje roestig en neemt enkele privé-lessen. Chantal, gelukkig getrouwd met Rob is beginner en amuseert zich op de kleine piste.

Na een avondje uit verklapt Karen aan Isa dat al geruime tijd een verhouding heeft met Rob, de echtgenoot van Chantal. Ondertussen blijkt ook dat Isa al enkele weken dreigberichten krijgt via SMS van haar ex Michel.

Dan komt Annemieke eindelijk aan in Oostenrijk. Echter, wat ze aantreft aan het chalet zal haar leven en dat van haar vriendinnen voor altijd veranderen. Karen is vermoord. Iemand heeft haar met een baksteen doodgeslagen.

Voor Inspecteur Günter Wolfsberg zijn er genoeg verdachten. Is het Michel die zijn dreigementen uitvoert maar een verkeerd slachtoffer heeft gekozen? Of is het Rob die wil voorkomen dat zijn vrouw achter zijn verhouding komt? Zou het Chantal kunnen zijn die wraak neemt omdat haar vriendin haar man heeft ingepalmd?

Winter Chalet is net als de andere boeken die ik van Linda Van Rijn heb gelezen een spannende pageturner. Al moet ik deze keer zeggen dat wel lang duurde eer ik doorhad hoe de vork in de steel zat. Wel perfecte pendel- of vakantieliteratuur.

winterchaletgroot.JPG