Blaudzun

Het jaar zit er bijna op en ook het concertnajaar is bijna voorbij.

Gisteren stond het voorlaatste concert van het jaar op het programma. Nog niet zo heel lang geleden vroeg Conny of ik geen interesse had in Blaudzun. Nu ken ik die man enkel van zijn passages bij Karl Vannieuwkerke en weet ik dat hij een bizar kapsel heeft en een dikke brilundecided.

Muzikaal kende ik hem niet. Dat heeft ook z’n voordelen want dan zijn de verwachtingen niet zo hoog gespannen en kan het niet tegenvallen. Na een wandelingetje door Leuven en een smakelijke hap in den Domus stonden we goed op tijd aan de deuren van Het Depot. Er stond nog niemand aan te schuiven. Dat wordt een mooie zitplaats dachten we nog. Helaas … geen zitplaatsen deze keer, tenminste geen zitplaatsen waar je iets zag want er hing een groot gordijn voor.

Kim Janssens in het voorprogramma wist ons alvast aangenaam te verassen met zijn mooie “singer-songwriter-liedjes”. Om halftien was het dan de beurt aan Blaudzun. Wat kan ik zeggen over de man? Geweldige stem, sterke nummers maar vooral energie … veel energie. Dat geldt ook voor de fantastische band die achter hem staat. Volgens mij moeten die na zo’n optreden niet alleen aan de zuurstof maar moeten ze zeker nieuwe batterijen krijgen.

blaudzun.JPG

Het was een topconcert dat zeker zijn plaats verdient in de top 5 van dit jaar (en mogelijk zelfs in de top 3). Volgend jaar in maart komt hij terug naar België. Misschien moeten we dan maar eens teruggaan. De Vooruit in Gent staat niet vaak op onze kalender.

                6.jpeg

                2.jpeg

                4.jpeg