Boekenfestijn

FESTIJN3.JPG

Voor de liefhebbers nog even het overzicht van de buit van het Boekenfestijn in Mechelen gisteren:

 • De dag van de jakhals – Frederick Forsyth
  • Het verhaal van de Britse huurmoordenaar die door het OAS wordt ingehuurd om Generaal De Gaulle te vermoorden. Al lang één van mijn favoriete films, tijd om eens de boekenversie te proberen
 • De gloed van Geweld – Ryan David Jahn
  • Het verhaal van Katrina Morino, van haar moordenaar en van de getuigen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal in het New York van de jaren zestig
 • Spion aan de muur – John Le Carré
  • Het verhaal van Alec Leamas, een ontslagen en aan lager wal geraakte agent die door de Britse inlichtingendienst als lokaas wordt uitgezet. Leamas speelt het spel mee tot het bittere einde.
 • Fandorin – Boris Akoenin
  • Het verhaal van een jonge student die in een Moskous park, anno 1876, zelfmoord pleegt. Blijkt echter dat de jongeman net een immens fortuin heeft geërfd. Waarom pleegt hij dan zelfmoord?
 • Brandend IJs – Jeffery Deaver
  • Het verhaal van Paul Schumann, een Amerikaanse hitman van Duitse afkomst die voor de keuze wordt gesteld : ofwel vliegt hij naar de gevangenis ofwel vertrekt hij naar Duitsland om de nazi-industrieel Reinhard Ernst te doden. Een spion weet echter de nazi’s te verwittigen.
 • Off Piste – Linda Van Rijn
  • Het verhaal van Saskia, Nicolette en Judith, drie vriendinnen die al jaren op skivakantie gaan met de partners. Deze keer breng Peter, ook al jaren een vriend, zijn nieuwe vriendin Frederique mee. Tijdens een off-piste afdaling loopt het mis. Een van de meiden valt en wordt in coma overgebracht naar het ziekenhuis. Als rechercheur Bauendorf een filmpje van het voorval bestudeert lijkt het er op dat het toch geen ongeval zou zijn.
 • Viva España – Linda Van Rijn
  • Het verhaal van Anne Verhulst die met volle teugen geniet van haar leven in Spanje. Het werk op een makelaars- en verhuurkantoor bevalt haar prima. Tot ze de gehandicapte dochter van haar nieuwe baas in een van de villa’s vindt, vastgebonden en onder het bloed. Wie heeft het op haar gemunt?
 • Ski Resort – Linda Van Rijn
  • Het verhaal van Nienke Draaijer die een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Oostenrijk wint. De sfeer in de groep zit heel goed tot één van de groepsleden dood wordt aangetroffen in het bubbelbad van het thermenbad.
 • De laatste koning – Gé Bosschee
  • Het verhaal van Bernard-Filip, de Nederlandse kroonprins die spoorloos verdwijnt nadat de koninklijke familie zich heeft teruggetrokken in Toscane. Een ongeautoriseerde biografie van de kroonprins heeft de monarchie immers aan het wankelen gebracht. Maar zit de geheime Groep van Zeven hier achter of iemand binnen het koningshuis zelf?
 • De 500 – Matthew Quirk
  • Het verhaal van Mike Ford, student met torenhoge schulden wiens problemen in één klap lijken te zijn opgelost wanneer hij van Harvard wordt geplukt om aan de slag te gaan bij de Davies Group. Algauw raakt hij echter hopeloos verstrikt in een web van macht en corruptie.
 • Britannica – Willem Asman
  • Het verhaal van rechter Stephen Stills die in een bagagekluis vier dagboeken vindt. Dagboeken die werden geschreven door spionnen en soldaten op verzoek van de laatste Duitse Keizer Wilhelm II. Ze zetten hem op het spoor van het onderzoek naar de moord op Frans Ferdinand in Sarajevo 1914.
 • The Song of Achilles – Madeline Miller
  • Het verhaal van Patrocles, een jonge prins die werd verbannen van het hof van Koning Peleus en zijn perfecte zoon Achilles.
 • Diepe Wonden – Nele Neuhaus
  • Het verhaal van de 92-jarige David Josua Goldberg die in zijn huis wordt gevonden, gedood met een nekschot. Bij de lijkschouwing blijkt Goldbergs arm de resten van een bloedgroeptatoeage te dragen. Even later worden nog moorden gepleegd. Bij één van de slachtoffers worden vele nazi-devotionalia gevonden.
 • Het goud van de koning – Arturo Pérez-Reverte
  • Het (vervolg)verhaal van Kapitein Alatriste, dapper, rechtdoorzee en erudiet, maar ook een groot vrouwenliefhebber, zwaar drinker en … huurmoordenaar.
 • De Kroon – Nancy Bilyeau
  • Het verhaal van de jonge non Joanna Stafford die, wanneer ze in mei 1537 verneemt dat haar nicht tot de brandstapel is veroordeeld omdat ze in opstand is gekomen tegen Hendrik VIII, wegloopt uit het klooster. Ze wordt zelf gearresteerd en moet samen met de jonge monnik Edmund op zoek naar een verborgen reliek.
 • 50 Walks Industrial Heritage – Automobile Association
  • Het verhaal van 50 wandelingen langs het rijke industriële erfgoed dat Engeland rijk is, variërend van 4,8 km tot 16,1 km. Vooral nuttig voor mensen die graag wandelen en die nagenoeg elk jaar het kanaal overstekenwink.