Maneblussers

In het kader van onze “midweek-wandelingen” hebben we deze maand onze eerste stadswandeling gemaakt. De keuze daarvoor is gevallen op de stad van de Maneblussers … Mechelen.

Ik ken Mechelen eigenlijk totaal niet. Ik rij er wel vaak door, ik neem er de trein om naar de AB in Brussel te gaan, ik bezoek er af en toe wel eens de Nekkerhal maar het stadscentrum zelf is voor mij onbekend territorium. Gelukkig kent Conny de binnenstad van Mechelen wel behoorlijk goed.

Vertrekpunt van onze wandeling was de parking van de Nekkerhal. Het waarom van die keuze volgt later in dit bericht. De wandeling bracht ons bij de belangrijkste monumenten van de stad zoals het Paleis van Margaretha van Oostenrijk, de Sint-Romboutstoren, het Stadhuis en de vele kerken die de stad rijk is. We hebben zelfs een stuk over de Dijle gewandeld.Toch ook wel apart.

Op zich is Mechelen een mooie stad maar soms vloekt het moderne wel absoluut met het oude en dat is een beetje jammer. Een grotere teleurstelling was echter het feit dat de meisjes van K3 niet echt aan de Lamotsite blijken te wonen. DIEP teleurgesteld was ik.

Die teleurstelling werd wel enigszins goedgemaakt door onze lunch in Sister Bean aan de Vismarkt. Voor een traditionele hap en drank moet je daar niet zijn maar dat wil zeker niet zeggen dat het er niet goed is, in tegendeel zelf. Mijn Croque Zalm met verse Darjeelingthee was heel lekker. Bijna zo lekker als de zelfgemaakte risotto met zalm en scampi waar we onze wandeldag mee afgesloten hebben wink.

Wat de teleurstelling echter nog het meeste goedmaakte was de buit van het Boekenfestijn in de Nekkerhal. Het was alweer een tijdje geleden dat ik er nog eens eentje bezocht had. Bovendien had ik nog wat centjes over van gisteren. Resultaat : 16 boeken gekocht en maar 37,85 euro betaald. Dat is dus amper 2,36 euro per boek oftewel 0,78 cent per bladzijde. Dat is dus zo goed als gratis. Dat het aantal boeken op mijn “nog te lezen” lijst hiermee stijgt van 255 maar 271 is bijzaak.

wandelen 20161201.JPG

IMG_6025.jpeg

IMG_6091.jpeg

IMG_6092.jpeg

 

 

festijnmechelen.jpg