Quo & Speculaas

Met een geweldig concert gisteren en een mooie wandeling vandaag heb ik mijn “wintervakantie” afgesloten.

Het concert was dat van Status Quo gisteren in de Ancienne Belgique in Brussel. Ik had Quo al eerder gezien (in Vorst Nationaal, in de Lotto Arena, in het Sportpaleis, in het Kursaal van Oostende en op Suikerrock). Voor Conny was het de eerste keer. Maar als je geregeld concerten bezoekt dan MOET je Status Quo hebben gezien. Je moet daar zelfs geen metalfan voor zijn.

Status Quo staat immers garant voor sfeer van begin tot einde. Vanaf de eerste noot tot de laatste noot en voor de volle 1u45 daartussen geven de mannen zich geen 100% maar 200%. Het maakt niet uit in welke bezetting ze spelen.

Nu ze aan hun afscheidstournee bezig waren moesten we echt gaan kijken. Op 20 juli waren ze nog naar Het Groot Verlof in Leuven geweest maar aangezien ik die nacht een wandelingetje van 42 km op het programma had staan paste het toen niet.

quo.JPG

Gisteren lukte het wel en we hebben er geen moment spijt van gehad. Rick Parfitt kon er jammer genoeg niet bij zijn maar dat was snel vergeten. Geweldig concert gezien, één van de toppers van het afgelopen jaar.

Deze voormiddag stond dan nog een wandeling op het programma. Met de Speculaaswandeling van de Vorselaarse KWB was het deze keer voor mij een thuismatch. De wandeling was weer heel mooi (hoe kan het ook anders in het mooiste dorp van de Kempen) maar het was vooral de organisatie die het leuk maakte. Verse soep, verse pistolets, zelfgebakken speculaas, verse chocolademelk (niet van die poeierkes) …

In het begin hebben we wel ergens een pijltje gemist waardoor we een klein beetje verloren zijn gelopen maar dat had ik gelukkig snel door. Eigenlijk was het ook een meevaller want door deze misser hadden we uiteindelijk 16 km op de teller (inclusief verplaatsing van thuis naar het vertrek en terug).

wandelen 20161204.JPG

IMG_6134.jpeg

IMG_6150.jpeg

IMG_6141.jpeg

Als bij al een deugddoende vakantie gehad. Vier keer gaan wandelen, één keer gaan joggen, een heel grappige toneelvoorstelling gezien, een fantastisch concert bijgewoond en een heel geslaagd boekenfestijn.

’t Zal niet meevallen om morgen terug te gaan werken.