Motor Show Essen

Eind november, begin december is niet alleen een traditionele vakantieweek voor mij, het is ook een uitstapje naar Essen. En dan bedoel ik uiteraard het Essen in het Ruhrgebied.

Daar wordt rond deze tijd immers de Motor Show georganiseerd. En als het weer het toelaat ben ik al enkele jaren van de partij. Niet dat ik echt een tuning-fan ben maar ik ben wel fan van mooie auto’s (al staan er ook spuuglelijke auto’s uitgestald).

Bovendien staan er elk jaar enkele standhouders die enkel en alleen miniatuurautootjes verkopen. Een deel van mijn collectie Coca-Cola auto’s werd in de Messe van Essen gekocht.

Helaas is dat de laatste jaren steeds minder geworden. En die paar auto’s die er dan wel te koop zijn (dit jaar waren het er TWEE !) kosten naar mijn mening teveel.

Maar het blijft een leuke uitstap. Bijna tweehonderd kilometer heen en evenveel terug waarvan een kort stuk met “vrije snelheid”. Ik moet wel toegeven dat het toch niet heb aangedurfd om echt voluit te gaan met onzen “Blacky”. 175 km/u volgens de GPS en dan kwam de voet automatisch los. Je weet immers nooit wat de rest gaat doen. Die muur van vrachtwagens op het rechter rijvak geeft evenmin een veilig gevoel, zeker niet wanneer die grote bakstenen om de haverklap een andere baksteen willen voorbijkruipen.

Maar al bij al toch weer een heel gezellige uitstap gehad.

IMG_5938.jpeg

IMG_5987.jpeg

IMG_5968.jpeg

IMG_5961.jpeg