Strip Gent

Door omstandigheden heb ik dit jaar niet veel stripbeurzen kunnen bezoeken.

Als er één beurs is die ik liefst niet mis dan is het wel die in Gent. Twee keer per jaar organiseert Stipwinkel Pierke daar een beurs, één keer in het voorjaar en één keer in de herfst. Die van het voorjaar heb ik gemist en daarom wilde ik absoluut die van vandaag bezoeken.

Het begon niet goed. Bij de eerste stand vond ik weliswaar drie albums die al een tijdje op mijn lijstje staan maar een gemiddelde prijs van 90 euro per album was net dat “tikje” teveel.

Ook bij de volgende standhouders had ik weinig succes. Ik zag wel veel strips die op mijn lijstje staan maar ze waren gewoon te duur. Ik kan nu eenmaal geen 125 euro aan één stripverhaal geven.

Maar dan even verder toch nog een paar albums gevonden die niet teveel kosten. Albums die ouder zijn dan mezelf en toch maar een paar euro’s kosten. Op het einde had ik toch een twintigtal strips verzameld en was mijn portefeuille nog niet leeg.  Gelukkig want zo is er nog iets over voor het Boekenfestijn later deze week.

Een week die trouwens een vakantieweek is. Zoals de traditie het vereist neem ik immers vakantie bij de overgang van November naar December, de week waarin, ook volgens de traditie, in het Duitse Essen de MotorShow wordt georganiseerd. Mijn collega’s vinden die traditie ook tof want dat betekent dat ik geen vakantie neem tijdens de Kerstvakantie. Nu ja, zolang ze het maar niet vanzelfsprekend vinden vind ik het ook wel okwink.

WP_20161127_001[1].jpg