Piste Alarm

Daphne heeft het vlakke Nederland al geruime tijd verlaten om haar grote liefde Franz te volgen naar het Oostenrijkse Kirchberg, vlakbij Kitzbühl. Daar baten ze samen een klein pension met drie appartementen uit. Franz is daarnaast ook nog skileraar.

Tijdens het hoogseizoen hebben ze vooral Nederlandse gasten. Deze keer zijn dat Renske en Sven met hun twee dochters en hun zoon, Richard en Esther met hun twee zonen en tot slot Henk en Thea.

Alles lijkt prima te verlopen tot de vierjarige Marius verdwijnt tijdens een skiles. Is hij verdwaald of ontvoerd ? Er wordt onmiddellijk een grote zoekactie gestart maar die levert niets op.

Inspecteur Günter ziet onmiddellijk de gelijkenis met een oude zaak. De fysieke gelijkenis tussen de achtjarige Karl die 20 jaar geleden verdween en Marius kan geen toeval zijn. De zaak van Karl werd nooit opgelost.

Maar dan werpen een onverwachte bekentenis en een de vondst van een koekjesverpakking een heel ander licht op de zaak.

Tot zover de beknopte samenvatting van PISTE ALARM van Linda Van Rijn. Heel goed geschreven en heel spannend. Zo’n boek dat je doet hopen dat de trein vertraging heeft. Maar helaas gebeurt dat niet genoeg. Ook het volgende boek wordt er eentje van Linda Van Rijn. Ze heeft er namelijk een fan bij.

pistealarmgroot.JPG