Twintig

Als ik ga joggen in Lier dan hebben we in principe twee verschillende toertjes namelijk de zomertoer (naast de spoorweg – langs het jaagpad naar de jachthaven – langs het Lisp terug naar de spoorweg) of de wintertoer (Lispersteenweg – Hagenbroeksestwg – Mallekotstraat – Eeuwfeestlaan).

Dit jaar hebben we de wintertoer nog niet gelopen. Blijkt immers dat het, mits goede verlichting, geen enkel probleem is om ook in de winter langs de Nete te lopen. En dat is toch veel aangenamer lopen.

Behalve wanneer het er zo druk is als vandaag. Het leek wel alsof er een modeshow van fluorescerende kledij was. Zelfs in de zomer zijn we nooit zoveel tegenliggers tegengekomen als vandaag. Of het nu leden van AC Lyra of AC Lierse waren weet ik niet maar ze waren met veel.

Ze liepen wel allemaal vlotter dan mij. Het liep immers voor geen meter. De zware verkoudheid, traditioneel voor mij in november, heeft blijkbaar toch meer van mij lichaam gevergd dan ik dacht. Nu ja … ik ben dan ook geen twintig meer hè! Al denk ik wel dat mijn conditie nu beter is dan toen ik wel twintig wasundecided.

lopen  20161122.JPG