Tussen Zenne en Dijle (vogels in de mist)

Na een week van snipverkoudheid had ik vandaag een snipperdag.

Op het programma stond een “langere” wandeling met vertrek in het Vrijbroekpark in Mechelen. Nadat ik me door de verkeerschaos in de buurt van de E313 had geworsteld kwam ik een halfuurtje te laat aan in Schriek waar ik Conny zou oppikken aan haar garage.

Het was nog grijs en mistig toen we iets over halftien vertrokken aan knooppunt 283 in het Vrijbroekpark. Niet zoveel later stonden we op het jaagpad langs de Zenne en dat zouden we blijven volgen tot aan het Zennegat.

Aan het Zennegat staken we via het bruggetje het kanaal Leuven-Dijle over om onze weg verder te zetten op het jaagpad langs de Dijle. Via een “vettig” paadje naast de E19 kwamen we uiteindelijk terug aan in het Vrijbroekpark.

Daar vonden we eindelijk een gelegenheid waar een warm drankje konden nuttigen. De cafeetjes onderweg waren immers telkens gesloten.

Toch was het weer een leuke wandeling. Door het “slechte” weer was ze trouwens ook heel sfeervol. Het leek wel of we door de crime scene van zo’n Britse misdaadserie liepen. Met momenten kwam het vrij dicht in de buurt van de moors in de buurt van de Jamaica Inn van Daphne du Maurier.

IMG_5758.jpeg

IMG_5780.jpeg

IMG_5812.jpeg