Boeken

Excuses, excuses, excusesembarassed.

Stel ik toch wel vast dat de Boekenbeurs vandaag de deuren sluit zeker. Maar erger nog, ik stel ook vast dat ik mijn traditionele klaagzang over dit evenement achterwege heb gelaten.

Het zal wel te maken hebben gehad met de ongelooflijk drukke tijden momenteel. Twee dagen opleiding in Tervuren met daaraan uren file verbonden en tussen die twee dagen nog naar een heel goed concert van Nathaniel Rateliff. Dat gecombineerd met de traditionele “kop vol snot in november” (ik loop al enkele dagen potdoof rond als een soort zombie) maakt dat ik gewoon heel moe ben, misschien wel te moe om de klagen over de Boekenbeurs.

Maar ik ga het toch even doenwink. Ik begrijp nog altijd niet waarom zoveel mensen naar die beurs gaan. Het zou toch de bedoeling moeten zijn om het boek te promoten? Ik vind 10 euro inkom vragen en boeken verkopen aan prijzen die vaak hoger liggen dan in de winkel niet echt promotie. Akkoord, het autosalon is ook niet gratis maar daar slaan ze met de kortingen om je hoofd.

Soit, ik ben niet geweest en zal trouwens ook nooit meer gaan. In December staat er nog wel een bezoekje aan het Boekenfestijn in Mechelen op het programma maar daar blijft het bij. En de rest van mijn boeken koop ik wel in de boekhandel of via internet.

bbeurs.JPG