Vertraging

Vraag aan een automobilist-pendelaar waarom hij niet met de trein gaat werken en zijn antwoord zal iets zijn in de trant van “de treinen hebben toch altijd vertraging” of “de treinen rijden toch nooit op tijd”.

Ik begrijp die mensen dus absoluut niet, zeker niet na zelf twee dagen te hebben gependeld met de auto. Niet naar Antwerpen maar wel naar Tervuren!

Ik mocht immers een tweedaagse cursus gaan volgen in het SAS-institute in Tervuren. Maandag goed op tijd vertrokken. Ik koos immers voor de “vermijd snelwegen route”. Veel heeft me dat niet geholpen. Normaal gezien zou ik voor die route anderhalf uur hebben nodig gehad. Ik heb er … DRIE uur over gedaan waarbij een dik uur over de laatste 6 kilometer. Dat is dus ANDERHALF UUR vertraging.

’s Avonds moest ik na de opleiding naar Mechelen om daar de trein naar Brussel Centraal te nemen. Nathaniel Rateliff trad immers op in de AB. Normaal heb je 40 minuutjes nodig om de afstand Tervuren-Mechelen te overbruggen. Ik had ruim een uur nodig. Een “vanaf-hier-is-de-weg-volledig-afgesloten-en-we-zeggen-niet-hoe-de-omleiding-loopt” bord was op deze trip de grote schuldige.

De tweede dag van de opleiding verliep “iets” vlotter. Vanochtend maar een half uur in file gestaan, ondanks het feit dat ik via de E19 en de Brusselse Ring ben gereden. En ook vanavond “maar” 40 minuten vertraging.

Ik reis veel met de trein en ik geef toe dat er veel kan worden verbeterd aan de Belgische Spoorwegen maar ik heb nog nooit, NOOIT, zoveel vertraging gehad op zo’n korte tijd. En als er dan vertraging is … dan maakt het niet veel uit want meestal heb ik een spannend of interessant boek bij en weet ik mijn tijd nuttig te vullen.

Pendelen met de auto ? Ik ? Neen bedankt.

vertraging.JPG