Blaute, Melaerts & Aerts

bam.JPG

Neem 3 mannen op leeftijd (de ene al iets meer dan de andere), geef ze een vijftiental gitaren, een piano/synthesizer en een Aaipad met drummuziek op en laat ze los op het podium van bijvoorbeeld het Cultureel Centrum van Heist op den Berg.

Wat krijg je dan ? Bijna twee uur geweldige muziek, soms ingetogen, soms iets uitbundiger. Maar welk nummer ze ook speelden, de virtuositeit met de gitaar kwam altijd boven.

Want gitaarvirtuozen zijn het wel, de heren Eric Melaerts, Jean Blaute en Jean-Marie Aerts, drie veteranen van de Belgische popmuziek. Naast eigen nummers speelden ze ook covers van onder andere Steely Dan, Eric Clapton en J.J. Cale. Melaerts bracht een heel mooie versie van Porselein van Yasmine.

Als ik toch een minpuntje moet opnoemen dan is het het vaak onverstaanbare gebrabbel van Jean-Marie Aerts. Maar verder was het alweer een geslaagde concertavond.

Achteraf gezien waren we toch blij dat we naar de theaterzaal zijn geweest en niet naar de travestieshow in de concertzaal. Zelfs de oneindig lange benen van de man/vrouw die we door Het 3de Bedrijf zagen lopen toen we ons avant-concert-slaatje aan het verorberen waren kon ons gelukkig niet van gedachte doen veranderen.