Vroege vogel

Vandaag heb ik nog eens iets gedaan dat ik sinds lang niet meer gedaan heb. Het lijkt immers een eeuwigheid geleden maar dat ik nog eens een ochtendloopje heb gedaan.

En met “ochtendloopje” bedoel ik zo’n loopje dat vóór half zeven ’s ochtends wordt aangevat. 7 jaar geleden bijvoorbeeld deed ik dat minstens 2 keer per week. Ok, dat was in voorbereiding van de enige marathon die ik, gisteren exact 7 jaar geleden, uitgelopen heb.

Hoewel ik meer en meer wandel  heb ik het lopen niet volledig opgegeven. Bewijs daarvan is de wekelijkse uitstap naar Lier. Ik merk echter ook dat het lopen (of beter het “joggen”) niet zo vlot gaat als ik zou willen.

Daarom heb ik de wekker vanochtend een halfuurtje vroeger laten aflopen zodat ik vroeger naar Antwerpen kon vertrekken en daar nog een toertje kon lopen vóór ik begon met werken.

En wat blijkt … het lopen ’s ochtends gaat me veel beter af dan ’s avonds. Dat was vroeger zo en blijkt nu nog zo te zijn. Exact dezelfde afstand afgelegd als vorige dinsdag maar wel 2,5 minuut minder nodig gehad.

De eerlijkheid gebiedt me wel om te zeggen dat ik tot drie keer toe ben moeten stoppen aan een rood licht en dus even op adem kon komen. Maar met rondetijden van 6:56, 6:32, 6:58 en 7:01 ben ik meer dan tevreden. Dat vraagt om herhaling. Helaas zal het me nooit lukken om Sally zover te krijgen dat ze ook “een kot in de nacht” opstaat om te gaan lopenwink.

lopen 20161027.JPG