Nete- en Kastelentocht in Berlaar

Na de 17 km van afgelopen donderdag in Zichem besloten we om het vandaag iets rustiger aan te doen in Berlaar. Daar was het immers de Nete- en Kastelentocht.

“Iets rustiger” betekent tegenwoordig dus twaalf kilometer voor onswink. Of zoals Conny gisteren nog zei “voor 6 kilometer doe ik mijn wandelschoenen niet aan zunne”.

Aangekomen in Berlaar bleken we niet de enigen te zijn die van het mooie herfstweer wilden profiteren. De parkeerplaatsen waren dan ook moeilijk te vinden. Uiteindelijk vond ik een plaatsje aan het Rode Kruis, datzelfde Rode Kruis waar ik nog niet zo heel lang geleden al eens kwam om kookgerei te lenen om mee te nemen naar de Roparun.

Van Berlaar ging het over Gestel naar de oevers van de Nete. Daar was het behoorlijk druk, zelfs zo druk dat we even vreesden voor filevorming en het invoeren van blokwandelen. Gelukkig was het niet zo erg en konden we genieten van de herfstkleuren die stilaan overal vertonen.

Ik denk dat we de komende weken nog een paar heel mooie wandelingen gaan maken.

IMG_5479.jpeg

IMG_5492.jpeg

IMG_5508.jpeg

IMG_5510.jpeg