Sichem

Vorige week hebben we op ’t werk de vakantiedagen voor volgend jaar gekregen. En in de verzekeringssector hebben wij wat dat betreft zeker geen klagen. Naast de 10 wettelijke feestdagen heb ik recht op 36 vakantiedagen. Daarnaast kan ik, als ik het goed speel, ook nog een twintig à dertig recupdagen nemen (al kom ik zelden aan meer dan 20). Dat komt dus neer op een zeventigtal verlofdagen op een totaal van 220 werkdagen. En dan haal ik nog niet eens het onderste uit de kan.

Ook dit jaar had er ongeveer zoveel. Vandaag heb ik er eentje gespendeerd om samen met “BFF” Conny een dagtrip-wandeling te maken. Niet ongerust zijn, wij doen dit niet zoals de wereldberoemde dagtrippers uit In de Gloria. Wij kiezen een startplaats die een beetje verder weg ligt, maken een iets langere wandeling dan normaal (eten onderweg onze boterhammetjes) en sluiten af met een hapje.

Vandaag was Zichem onze bestemming. Het weer zat alvast heel goed mee. Er stond wel een fikse wind maar dat kon ons niet deren. De Nete hebben we al veelvuldig verkend en ook de Dijle is ons niet vreemd. De wandeling van vandaag bracht ons naar de oevers van de Demer. En dat was weer een totaal andere ervaring.

Het was een zalige wandeling maar toch waren er enkele minpuntjes. Onderweg zijn we, net als in de Westhoek, geen banken tegengekomen en dat is toch jammer. Nu hebben we 11 km moeten wachten tot we in Tesselt een koffietje konden gaan drinken. In een frituur notabene! Al moeten we toegeven dat het heel verzorgd was in Bart’s Corner en over de service viel helemaal niet te klagen.

Op de Markt in Zichem was het moeilijk kiezen. Gaan we iets drinken bij Pastoor Munte, bij Moeder Cent of bij de Heren van Sichem? Wij kozen voor Café Central om ons theetje te drinken. Na een korte wandeling naar het station en terug zijn we uitgekomen op 17,60 km.

zichem.JPG

IMG_5380.jpeg

IMG_5425.jpeg

IMG_5463.jpeg