Bryan Ferry

ferry1.JPGNa de oude rakkers van The Dublin Legends eind september was het gisteren de beurt aan een andere oude rakker om het concertnajaar verder te zetten. In de Antwerpse Stadsschouwburg stond Bryan Ferry op het programma.

De tijd tussen het stoppen met werken en het begin van het concert werd gevuld met een kort wandelingetje en een gezellige (verjaardags)dineetje bij Houten Clara.

Om acht uur stipt werden we welkom geheten door Sandra van Nieuwland. De drie andere leden uit mijn gelegenheidsgezelschap leken niet echt onder de indruk. Ik zou ze graag, wanneer de kans zich voordoet, langer aan het werk zien.

Om negen uur was het dan de beurt aan Ferry zelf. Ondersteund door een tienkoppige ijzersterke band, met een geweldig goede en vooral stijlvolle saxofoniste, heeft hij ons 1u45 geëntertaind. En hij heeft een mooie prestatie neergezet ook al voel je dat ook hij vatbaar is voor sleet. Een iets hese, misschien zelfs, vermoeide stem waardoor niet elk nummer even goed tot zijn recht kwam. De journalist van Het Belang van Limburg heeft het misschien nog het beste samengevat: een goed concert met bij momenten echte flarden magie, maar niet legendarisch (lees ook : http://www.hbvl.be/cnt/dmf20161010_02510965/recensie-bryan-ferry-held-met-achillespees).


 

Volgende concert wordt Lloyd Cole. Voor 2017 hebben we trouwens Warhaus aan de lijst toegevoegd.