Hakbijl

hakbijl.JPGTijdens mijn vakantie kondigt mijn eigen werkgever aan dat er bij ons tegen 2020 zo’n 300 FTE’s moeten verdwijnen op onze maatschappij. Het nieuws heeft geen enkele impact op mijn vakantie.

Eergisteren kondigt ING aan dat er daar zo’n 3.500 jobs worden geschrapt en dat raakt me eigenlijk meer. Bizar hè ? Is het omdat wij ooit ING Insurance zijn geweest en omdat er behoorlijk wat ex-collega’s nu bij de bank werken ? Of is het omdat ik met toch flink wat ING’ers aan zoveel Roparuns heb meegedaan?

Of zou het gewoon zijn omdat er 1.700 “naakte” ontslagen zijn? 1.700 … zoveel volk werkt er ongeveer bij de P&V groep. ING zet dus gewoon ons volledige bedrijf op straat. Als je spreekt van het hakbijl boven te halen … Onwerkelijk toch ? Ik wens mijn ING-vrienden bij deze veel sterkte.

Gisteren ben ik trouwens, naar wekelijkse gewoonte, samen met een andere ex-ING’er gaan joggen in Lier. Ondanks de invallende duisternis blijven we voorlopig langs de spoorweg en de Nete lopen. Ik neem ondertussen wel een lamp mee.

lopen 20161004.JPG