Kemmelberg

Verandering van spijs doet eten … verandering van omgeving doet wandelen.

Omdat we eens iets anders wilden dan steeds rond de figuurlijke kerktoren te wandelen vertrokken we vanochtend rond halftien richting Kemmel waar ik via het wandelknooppuntennetwerk een wandeling van om en bij 15 km had uitgestippeld.

Wandelen in de Westhoek is toch iets totaal anders dan wandelen in de Netevallei. Niet beter of slechter, gewoon anders. Vanop de Kemmelberg zagen we bijvoorbeeld de torens van Ieper die ruim 9 km verder liggen zonder enig probleem. Zo’n vergezichten hebben we in de Kempen uiteraard niet.

Het is ook een beetje moeilijker. De Kemmelberg en de Scherpenberg zijn nu eenmaal iets hoger. De Kemmel is trouwens de hoogste berg in Vlaanderen, tenminste wanneer je de Voerstreek buiten beschouwing laat (maar die staan donderdag op het menu).

Met een smakelijke pasta in de Pieperstraat en het in ontvangst mogen nemen van een originele FM werd een alweer prettige wandeldag afgesloten. Slechts één minpuntje : op één of andere manier is er iets misgelopen met mijn geheugenkaart waardoor ik een dertigtal foto’s ben verloren. We zullen dus nog eens moeten teruggaan wink.

IMG_5057.jpg

IMG_5065.jpg

IMG_5066.jpg

IMG_5059.jpg

IMG_5064.jpg

kemmelberg2.JPG