Back Home

Zoals elk jaar is ook deze keer de vakantie voorbij gevlogen.

De ervaring heeft me geleerd dat je, wanneer je de terugreis naar Hull moet beginnen, deze terugreis beter een uurtje vroeger dan een uurtje later kunt aanvangen. Ze hebben daar immers de onhebbelijke gewoonte om, bij ongevallen gewoon hele stukken weg af te sluiten voor alle verkeer, ook al is dat bijvoorbeeld een autostrade.

IMG_8131.jpeg

Ook gisteren was het weer van dat, op de A40 stond het verkeer stil over een afstand van 15km. Gelukkig was het niet in mijn richting maar je zult er maar tussen staan. Zelf heb ik een heel rustige trip gehad. Een dikke 400 km gereden en ruim op tijd aangekomen in Hull. Ik heb ook ontdekt dat mijn nieuwe TomTom een leuk extraatje heeft. Op stukken waar geflitst wordt op gemiddelde snelheid toont de TomTom ook wat mijn gemiddelde snelheid is).

IMG_8130.jpeg

Dus ook tijd genoeg om nog even naar het centrum te gaan en enkele winkels (waaronder HMV) te bezoeken.

Toen ik een tweetal uurtjes later (en enkele ponden armer) aan de P&O terminal aankwam was de incheck al begonnen. In tegenstelling tot de afgelopen jaren werd ik deze keer eens niet uitgekozen voor een douane check. Misschien omdat ik nu in een onopvallende auto rij ?

IMG_8132.jpeg

Ook de overtocht ging probleemloos. Ik ben er in geslaagd om “Ik ben Pelgrim” uit te lezen En ik heb ook een beetje kunnen slapen. Niet zo goed als op de heenreis maar dat is traditie. Voor de grap heb mijn GPS eens opgezet tijdens de overtocht. En zo weet ik nu dat die zo’n 375 km lang is en dat de kruissnelheid van de boot 30 km/u is.

hull to zeebrugge.JPG

Op de terugweg nog even gestopt in Antwerpen om te checken of de strip die Beo Stripwinkel voor mij aan ’t zoeken was al binnen was. Het antwoord is trouwens JA. De Fenix-collectie is dus terug volledig ! Ik heb ook gezien dat lang moet weg geweest zijn want ik zag in Antwerpen een grote Kerstwinkel (in september dus !).

IMG_8172.jpeg

Nu kan het echte werk beginnen : 1.500 foto’s die moeten worden bewerkt waarna de verschrikkelijk moeilijke selectie begint. Welke foto’s zijn goed genoeg voor de vakantiefilm en welke voor het vakantiealbum.