Skirrid Fawr

Er was weer een wandeldag gepland en ja hoor … het was weer een grijze dag. Sommige mensen zouden dit jammer vinden maar ik niet hoor. Bewolking betekent immers meestal minder warm en voldoende zuurstof in de lucht. Die zuurstof zou ik trouwens nodig hebben zou achteraf blijken.

Vertrekplaats van de wandeling was een parking langs de B4521 op zo’n drie kwartiertjes van het hotel. Eigenaardige plaats om een wandeling te beginnen ? Dacht ik aanvankelijk ook maar het bleek een betaalparking van de National Trust te zijn, speciaal aangelegd voor wandelaars die het Skirrid Fawr parcours willen wandelen.

IMG_7815.JPG

Deze tocht is alles bij een dikke 7 km lang en brengt je naar de top van Skirrid Fawr op zo’n 490 meter boven de zeespiegel. De wandeling vertrekt op zo’n 200 meter boven de zeespiegel. Ik heb geen idee van stijgingspercentages maar van kilometer 1 naar kilometer 2 ben ik toch bijna 150 tot 200 meter hoogteverschil overwonnen en dat was behoorlijk steil.

IMG_7823.JPG

Ik was bijna aan de top toen ik besloot om een 360° panoramafilmpje te maken (dat zet ik wel eens op de blog wanneer ik thuis ben). Gelukkig heb ik het toen gemaakt want even later zat ik letterlijk in de wolken en zag ik nagenoeg niets meer.

IMG_7825.JPG

IMG_7829.JPG

Je zou dan denken dat de afdaling eenvoudiger zou zijn maar ook die was vermoeiend. Smalle paadjes, gladde keien en uiteraard de gebruikelijke modder. De wandelstokken hebben hun werk weer gehad vandaag, zowel bij het klimmen als bij het afdalen.

IMG_7858.JPG

Terug aangekomen op de parking besloot ik om nog een paar honderd meter extra af te leggen en te gaan lunchen in het eethuisje even verderop : “open 7/7 van 8 am tot 19 pm”. Alleen was het vandaag blijkbaar de achtste dag want er was niks open. Ik heb dan maar mijn eigen gemaakt schoofzakske opgegeten.

Terug in Brecon heb ik nog een wandeling in de stad gemaakt. De foto’s hiervan zien jullie overmorgen wel wanneer ik de overtocht naar België aanvang. Eén foto krijgen jullie vandaag al. In Christ College waren ze immers bezig om de schoolfoto te maken. Niet de klasfoto … de SCHOOLfoto. Alle leerlingen van de school samen met de Headmaster en de andere leraren opéén foto. Ik denk dat zoiets enkel hier kan.

IMG_7918.jpg