Kastelen

Na de behoorlijk zware wandeling had ik gisteren al besloten om het vandaag “rustig aan” te doen. De spieren gaven me vanochtend trouwens gelijk. Niet alleen de kuiten maar ook de biceps hebben gisteren blijkbaar afgezien. Geen wandeling vandaag dus, al is dat relatief.

Na het half English Breakfast (spiegelei + bacon + sausages zonder mushrooms, tomato en black pudding) vertrok ik richting Beaumaris voor een “kastelendag”. Ik heb namelijk iets met kastelen. Misschien is dat wel omdat het mooiste kasteel van ons land in Vorselaar staat ?.

Beaumaris (een verfranste versie van fine marsh ofte mooi moeras) heette eind de dertiende eeuw nog gewoon Llanfaes. Maar toen kwam Koning Edward I (alweer) en vond dat wel een geschikt plekje om nog eens een kasteel te bouwen. Dus werd de volledige bevolking wandelen gestuurd zodat 2.000 arbeiders in 1295 met de bouw van het beste kasteel ooit konden beginnen.

Een dikke 6 jaar later hielden ze ermee op omdat de koning al zijn geld nodig had om tegen de Schotten te vechten. Het kasteel was lang niet af en zo werd het dus het mooiste kasteel dat nooit werd gebouwd. Nu is het een van de mooiste kastelen om te bezoeken. Bovendien is het gelegen in een heel gezellig (en kleurrijk) stadje.

Van Beaumaris ging het Caernarfon. De muren van het kasteel zijn gebaseerd op die van Constantinopel en was oorspronkelijk bedoeld als zetel voor het parlement. Aan de bouw werd begonnen in 1283 en een jaar later werd de (enige) zoon van koning Edward I en koningin Eleonore daar geboren. Die zoon werd dan ook de Prince of Wales genoemd en dat zou ook zo zijn voor de volgende mannelijke troonopvolgers. In 1969 werd Charles daar “gekroond” als Prince of Wales.

Ook Caernarfon is trouwens een bezoekje waard. Even kleurrijk als Beaumaris maar wel iets drukker. Na mijn bezoek stelde ik vast dat er al 10 km op de wandelteller stonden. Tijd om terug naar het hotel te gaan en een beetje te rusten.

IMG_7033.JPG

IMG_7085.JPG

IMG_7135.JPG

IMG_7168.JPG