Conwy

Er stond gisteren aan de Belgische Kust een stevig windje. En een stevig windje betekent meestal een “pittige” overtocht naar Hull. Al bij al is dat nog meegevallen. In het begin was het inderdaad een beetje ruig maar aangezien in vóór we echt weg waren al stevig had gegeten heb ik er geen last van gehad. Ik zat trouwens ook volledig “in” mijn boek en dan heb je nergens last van.

Door de stevige tegenwind waren we wel later dan voorzien in Hull. Bovendien had ik nog de pech om als derde laatste van de boot te mogen rijden. Drie kwartier aanschuiven tussen de Pride of York en “de grens”. Onzen Blacky moet wel indruk hebben gemaakt want deze keer geen douanecontrolewink.

De rit naar Wales ging vrijwel zonder problemen. Hier en daar wat werken maar niets dramatisch.

En zo kwam ik rond twee uur in de namiddag aan in Conwy aan de noordkust van Wales. Als je Conwy binnenkomt zie je onmiddellijk het kasteel. Dat kasteel wordt door CADW (de Welshe tegenhanger van English Heritage) “één van de meest schitterende verwezenlijkingen in middeleeuwse militaire architectuur”.

Zes jaar hebben ze er aan gewerkt (tussen 1283 en 1289). In 1295 is Koning Edward I er belegerd geweest tijdens de Welshe revolutie onder leiding van Prins Madog ap Llywelyn. Het is in ieder geval een indrukwekkend kasteel. Een kasteel dat trouwens in een gezellig stadje ligt. Een stadje waarvan het centrum binnen vestingmuren ligt, muren die je voor een groot deel kunt bewandelen.

Tot slot heb je er ook nog een gezellige haven waar je niet alleen het kleinste huis van het Verenigd Koninkrijk kunt bezoeken maar waar je ook krabben kunt vangen. Weliswaar niet zo’n grote joekels als de mannen van Deadliest Catch in de Beringzee maar wel krabben.

Al bij al had ik toch 6 kilometer op de teller staan. Daarna was het tijd om mijn hotel op te zoeken. The Lodge in Tal-y-Bont ligt in een rustige omgeving. Er is maar één minpunt … ze hebben momenteel geen “chef” en er is dus evenmin warm eten te krijgen. Dat wordt een beetje aanpassen de volgende dagen.

WP_20160904_16_12_36_Pro.jpg

WP_20160905_09_33_01_Pro.jpg

IMG_6841.JPG

IMG_6917.JPG

IMG_6853.JPG