De Orde

Op vrijdag 13 oktober wordt in Granada imam Kamal Shoukri vermoord. Een kleine witte lap met in het midden een rood kruis wordt op zijn lichaam gevonden. Enkele dagen later wordt in Barcelona een tweede imam vermoord. Ook hier wordt een gelijkaardig kruis gevonden.

De pers noemt de onbekende moordenaar ook snel “De Tempelier” naar de lang vergeten orde die in het begin van de veertiende eeuw werd uitgeroeid (zonder dat hun fameuze schat ooit werd gevonden).

Ondertussen breken er op Gran Canaria rellen uit na een optreden van de lokale stand-up Ehedey del Pino. Er vallen zelfs doden. Dit lijkt koren op de molen van de rechtse politicus Miguel Medina die steeds populairder wordt. Zij idealen lijken terug te gaan naar de donkere tijden onder Generaal Franco.

Het is aan Alfonso Silva, hoofd van de elite-eenheid Nueve, en zijn team om dit alles op te lossen. Samen met Carmen Marrero, de eerste vrouw die is doorgedrongen tot Nueve.

Dat is in het kort het verhaal van De Orde van de Nederlandse schrijver Paul Goeken. Het is blijjkbaar het vierde verhaal rond Alfonso Silva. Op zich is het een leuk, onderhoudend boek. Niet de beste thriller die ik ooit gelezen heb maar ook niet de slechtste. Wat me vooral stoorde waren de vrij technische en veel te uitgebreide duikfragmenten. Goeken blijkt echter duikinstructeur te zijn en had een duikschool voor hij met vrouw en kinderen naar Gran Canaria trok. Voor mij hoefde die details echter niet.

Volgende boek wordt een “vakantieboek”. Ik neem namelijk Ik ben Pelgrim mee op vakantie.

de orde.JPG