Vertrokken

Na twee weken van relatieve wandelrust zijn we er vandaag terug ingevlogen.

Plaats van afspraak was Zaal Berkenhof in Berlaar, bij mij beter bekend als het Roparun basecamp. Zalige herinneringen heb ik aan die zaal en de bijhorende parking. Maar die periode is helaas voorbij.

Vandaag waren we er voor iets anders. Een fikse wandeling van om en bij 15 km. Vanaf de parking moesten we nog wel een halve kilometer stappen voor we aan ons eerste wandelknooppunt waren.

Na 6,50 km waren we ter hoogte van Kloosterheide in Lier. Hoogste tijd voor een drankpauze in Brasserie Koozie. Prima verzorgde drankjes (met nootjes en olijven) maar wel een vrij trage bediening.

Van Kloosterheide ging het langs de Nete en het Netekanaal naar het Fort van Lier. Nu ja, ik veronderstel dat het Fort er nog ligt. Zelfs de gracht rondom het Fort was nauwelijks zichtbaar door de dichte begroeiing rondom. We hadden het echter op voorhand kunnen weten dat er weinig zou te zien zijn. Toen we linksaf sloegen naar het Fort hing er immers een bordje met daarop de tekst Fortweg.

Na 14,62 km waren we terug aan ons vertrekpunt. Het café waar ik van plan was om iets te gaan drinken leek echter gereserveerd voor een BBQ van een of andere beweging. We zijn dan maar naar het Station van Berlaar gegaan (op een kilometertje meer of minder zien we immers niet).

In ieder geval zijn we terug vertrokken. En we hebben (weeral) mooie stukjes van de Kempen ontdekt.

IMG_6628.jpeg

IMG_6643.jpeg

IMG_6652.jpeg

wandelen 20160814.JPG

2 gedachtes over “Vertrokken

  1. Patrick augustus 15, 2016 / 7:50 pm

    De enige echte Moederdag is in mei. Behalve in Antwerpen natuurlijk.:-)

    Like

Reacties zijn gesloten.