Retro (2)

Hoewel mijn wandelmaatje nog altijd met de fiets op trot was heb ik deze namiddag toch een kleine wandeling gemaakt. Aansluitend op de retromarkt van gisteren was het vandaag immers retrokoers vandaag.

Uitgelezen gelegenheid om, met vader in de rolstoel, even naar de start te gaan kijken en de fietsende bende dan nog enkele keren te zien passeren langs het parcours.

Voor hen die niet weten wat een retrokoers is, dat is een koers voor liefhebbers. Voorwaarden om te mogen deelnemen zijn onder andere, geen klikpedalen hebben, versnellingsapparaat aan de kader, bij voorkeur wollen koerstrui en vooral … geen geschoren benen.

Dit soort koersen is, volgens mede dankzij koersen zoals de Tour de Sol in Ranst, de laatste tijd vrij populair. En dan kan een dorp als Vorselaar, waar de kleinste aangelegenheid goed genoeg is om feest te vieren, niet achterblijven. Er waren behoorlijk wat vertrekkers en ook aan de start was het een gezellige drukte.

Na enkele rondjes hadden we het wel gehad en zijn we huiswaarts getrokken. Het enige dat ik eigenlijk gemist heb was een “Rodania-auto” aan de kop van het peloton en een volkswagenbusje van het Rode Kruis achteraan. Verder riep het wel herinneringen op aan de tijd dat we in de jaren ’70 elk weekend naar de koers reden om te supporteren voor Ronny De Cnodder (a.k.a. Ronny Sop), één van de plaatselijke renners en bij de amateurs rivaal van die andere renner uit het dorp, Daniel Willems.

IMG_6545.jpeg

IMG_6566.jpeg

IMG_6560.jpeg

IMG_6597.jpeg