Retro

Aangezien mijn wandelpartner er enkele dagen op uit is met de fiets, wordt er dit weekend niet gewandeld.

Deze rustpauze komt wel net op tijd want met 84 wandelkilometers, 18 joggingkilometers en bovendien ook nog 4 festivaldagen in juli was het best een vermoeiende maand.

Nu, helemaal stil heb ik vandaag niet gezeten en zal ik ook morgen niet zitten. Deze voormiddag werden 1,3 kg gemengd gehakt en 0,7 kg gemalen brood omgevormd tot 8 porties soepballetjes en enkele gehaktschijven. Die laatsten stonden aanvankelijk niet op de planning maar ik was het rollen van kleine soepballetjes beuwink.

Deze namiddag ben ik naar de Retromarkt van Hoppin’ Around Vorselaar gegaan. Daar stond onder andere op het programma: “Vintage Retromarkt (Vinyl-Kledij-Gadgets), Classic Car Show met Best Car Contest, Terras met Live Muziek, Live Tattoo en Kinderanimatie”.

De markt op zich bestond uit een vijftal minikraampjes, er stonden een twintig à dertig “Classic Cars” (waaronder een twee jaar oude Chevrolet Camaro ?) en een tiental moto’s, het terras was er ook maar live muziek was er (op dat moment) niet, er stond inderdaad iemand een tattoo te geven en de kinderanimatie bestond voornamelijk uit een springkasteel.

Al bij al was het toch wel een tegenvaller. De meeste auto’s waren heel mooi maar er stond geen enkele Pony bij en hoe kan je nu een Classic Car Show hebben zonder Frod Mustang? Akkoord, er stonden twee Thunderbirds maar dat is toch niet hetzelfde. Bij de “Vintage” kraampjes stond iemand met modelauto’s maar daar vond ik niet mijn gading (geen Coca-Cola of Ford-spullen).

Nu ja, ik ben toch even buiten geweest. Morgen is het tweede luik van dit Retroweekend met een retrokoers. Je kent dat wel, fietsen met versnellingen aan de kader, geen klikpedalen, renners met geschoren benen worden niet toegelaten enzovoort. Zou leuk moeten worden.

IMG_6484.jpeg

IMG_6473.jpeg

IMG_6508.jpeg

IMG_6504.jpeg