Zilverpijl

ohee2.JPGIk word duidelijk ouder. Ik blijk immers steeds meer tijd nodig te hebben om te recupereren van een driedaags festival zoals Suikerrock. Gelukkig viel het vandaag al stukken beter mee dan gisteren.

Misschien heeft het pakje dat vanavond op me lag te wachten er ook iets mee te maken.

In dat pakje zaten immers 13 stripverhalen uit de reeks Zilverpijl, enkel uitgegeven als Ohee, andere als Ohee Club en variërend in leeftijd van 44 jaar tot 39 jaar oud. Zoals wel vaker dus stripverhalen die ik als kind heb gehad maar waarvoor ik toen niet het minste respect toonde.

Andere strips heb ik beter behandeld maar de Oheetjes kosten toen maar 7 frank (in 1972) tot 15 frank (in 1977).

En nu schuim ik dus stripbeurzen en tweedehandssites af om ze opnieuw aan te kopen. Bovendien ben ik blij wanneer ik ze op de kop kan tikken voor 1 tot 2 euro (voor de jongelingen onder de lezers : dat is dus 40 tot 80 frank).

Nog negentig hoop ik er te vinden (waarvan ongeveer de helft Zilverpijl-verhalen zijn). Dan heb ik ze niet allemaal maar dat is ook niet de bedoeling. Niet alle verhalen spreken me immers aan. Dat deden ze in de jaren ’70 trouwens ook niet. Of ik ze ooit allemaal zal vinden is ook twijfelachtig. De eerste verhalen, uitgegeven in 1963, ben ik nog nergens tegengekomen.

Maar de jacht gaat verder en die jacht is vaak plezanter dan de buit.

zilverpijl1.JPG