Suikerrock Dag 2

Zaterdag, tweede dag van Suikerrock. Het zou wel een lange dag kunnen worden want er staan 6 groepen op het programma vandaag. Aangezien Heidi moet bekomen van Koentje van Zornick zijn we maar met twee vandaag. Mijn route naar Tienen gaat dan ook via Peulis om Conny op te pikken.

We zijn nog ruim op tijd op de markt waar er, in tegenstelling tot vrijdag, (nog) niet zoveel volk schijnt te zijn. De afwezigen hebben echter ongelijk want Noémie Wolfs is zeker de moeite waard om vroeg te komen. Bijzonder mooie stem om naar te luisteren. Enig minpuntje is dat er weinig afwisseling in de nummers zit. Ze bewijst dat ze niet zonder reden enkele jaren met Hooverphonic heeft meegezongen.

IMG_6640.jpeg

Na Noémie was het de beurt aan Billie. Mij totaal onbekend maar naar het schijnt heeft ze al wel eens meegezongen met Netsky. Helaas is ook die man mij onbekend; althans zijn muziek, zijn naam heb ik al wel eens meer gehoord. Veel tijd om te beseffen dat Billie niets voor ons is hadden we niet nodig. Twee nummers en we waren al onderweg naar de Food Street om, bij een smakelijke hap, nog wat naar de mensen te kijken (altijd plezant, zowel op als naast het festivalterrein).

IMG_6666.jpeg

We waren net op tijd terug om de volgende groep aan het werk te zien en dat was Alice on the Roof. Geen idee wat we daar van moesten verwachten maar Alice mag zeker de verrassing van het festival worden genoemd. Het is moeilijk te omschrijven waarom maar het klikte gewoon. Je zag dat ze er veel plezier in had en dat hoor je dan ook. Zeer geslaagd optreden in ieder geval.

IMG_6676.jpeg

Van de volgende gast had ik een beetje schrik. Ik ken Tourist LeMC uiteraard van En Route en dat is best een leuk nummer. Hij opende er zelfs zijn set mee. Het probleem was dat het leek alsof dit werd gevolgd door En Route om daarna En Route te spelen en verder te gaan met … En Route. Het lag ons duidelijk niet.

IMG_6704.jpeg

We besloten dan maar om even het terrein te verlaten en zo kwamen we terecht aan het Accoustic Stage in de Food Street waar de vijf jongelingen van King’s Hope hun set begonnen. Drie kwartier later konden we tevreden terugkeren naar de Markt. Wij vonden ze alvast stukken beter dan de act op de main stage.

IMG_6728.jpeg

Met een kwartier vertraging, en onder lichte regen, was het om kwart voor tien de beurt aan Balthazar. Ik had ze al eens eerder gezien op TW Classic in 2013 maar als ik eerlijk moet zijn heb ik er geen blijvende herinnering aan. Voor Conny waren ze wel het belangrijkste optreden van de dag, zoniet van het hele weekend. Ik moet toegeven dat ze een heel goede set hebben gebracht (en die regen duurde uiteindelijk maar 5 minuten).

IMG_6762.jpeg

Om 23u30 kwamen de heren van Deus nog het beste van zichzelf geven maar daar hadden we eigenlijk geen behoefte aan. Op weg naar huis op de grans van Itegem en Berlaar nog een massa blauwe zwaailichten gezien. Ik wist onmiddellijk dat het ongeval dat daar moest gebeurd zijn ernstig zou zijn maar dat er 3 mensen het leven verloren zijn en 2 anderen zwaar gewond werden doet je toch even nadenken.