Suikerrock Dag 1

Eind juli, begin augustus … de zomervakantie is halfweg. Sinds 2012 betekent dit voor mij Suikerrock. Ik vind het nog altijd onbegrijpelijk dat ik niet eerder naar Tienen ben beginnen gaan maar dankzij de mannen met baarden van ZZ Top is Suikerrock dus een vaste waarde op mijn kalender. Zo erg zelfs dat ik de laatste twee jaar mijn combiticketje al koop in december zonder dat er ook maar één naam bekend is gemaakt.

Vrijdag stonden er vier namen op de affiche namelijk The Kids, The Sore Losers, Zornik en Deep Purple. Ik had rond 17u afgesproken aan het station van Tienen met Heidi en Conny, de Pieperstraat-ladies. Aangekomen aan de Grote Markt moesten we wel nog even wachten tot het terrein werd vrijgegeven. Conny en ik mochten via de “combi-ticket-ingang”, Heidi moest iets langer aanschuiven.

18u stipt begonnen The Kids eraan. Ondanks het feit dat het allemaal nog heel strak klonk, zowel muziek als zang, hadden we er na een halfuurtje toch al genoeg van. Tijd om een bezoekje te brengen aan de vernieuwde Food Street in de Nieuwstraat.  Die was in ieder geval veel beter dan vorig jaar. Voor elke smaak was er wel iets te vinden en dat aan heel democratisch prijzen.

IMG_6481.jpeg

Na een smakelijke hap terug naar de Markt waar de – mij totaal onbekende – Limburgers van The Sore Losers op ons stonden te wachten. Zij wisten ons aangenaam te verrassen en speelden een heel stevige set die ons best wist te bekoren.

IMG_6539.jpeg

Derde groep op de affiche, en bovendien Heidi’s favorieten, waren de jongens van Zornik. Zij aren geen vreemden maar vraag me niet om er een nummer van te noemen. Ik ken hen eigenlijk vooral van de relatie van zanger Koen met Hanne Troonbeeckx. Maar ook zij gaven het beste van zichzelf en dat was heel goed.

IMG_6574.jpeg

De eerste dag werd afgesloten met een monument uit de Hardrock geschiedenis : Deep Purple. Ik had er echt naar uitgekeken maar ik vrees dat mijn verwachtingen te hoog gespannen waren. Ondanks positieve recensies die ik overal lees vond ik het zelf niet echt goed. Het leek wel of ze 45-toerenplaatjes speelden op 33 toeren (mensen van mijn leeftijd begrijpen dat wel).


Na een laatste koffie op een terrasje besloten we dan ook om huiswaarts te keren, ik richting Kempen, de ladies richting Pieperstraat. Al bij al toch een geslaagde eerste dag. Verslag van de tweede dag volgt later.