Lier Anderstad

Toen ik twee jaar terug, totaal onvoorbereid, deelnam aan de eerste Nacht van de Maan, heb ik een tweetal weken “kreupel” gelopen. Deels door pijnlijke spieren, deels door die ene blaar op mijn linkervoet (die ene blaar van de grote teen tot aan de hiel).

Vorig jaar had ik er minder last van maar heb ik voor de rest van de zomer nagenoeg niet gewandeld. Wel wat gefietst en een beetje gejogd maar wandelen … neen, dat heb ik pas terug gedaan toen ik in September op vakantie was in de Highlands.

Dit jaar ben ik, drie dagen na mijn vijfde marathon (eigenlijk zijn het maar 4 marathons maar ik beschouw de Zotte 50 van Gheel ook als een marathon), al twee keer op pad geweest.

Gisteren een korte wandeling (4,5 km) met mijn vader in de rolstoel zodat die na enkele tropische dagen ook nog eens buiten kon komen.

En vandaag weer afgesproken met Conny aan de Molbrug in Lier voor een iets langere wandeling. Het is de derde keer dat we in de omgeving van Lier wandelen. Eerdere tochten brachten ons naar Nazareth, het Lisp, de Vesten en zelfs tot in Emblem.

Vandaag had ik een route uitgestippeld richting Duffel maar dan wel aan de “binnenkant” van de Nete, richting het natuurgebied aan Anderstad en het “Sas van Duffel”.

wandelen,lier,pokémon

Het voordeel van deze zelfuitgestippelde tochten ten opzicht van de georganiseerde tochten is de rust. Ook vandaag kwamen we maar sporadisch andere mensen tegen. Doet me vaak denken aan de tochten die ik aan de overkant van het kanaal onderneem.

IMG_6448.jpeg

Wat we wel veel tegenkomen zijn dieren. Reigers, aalscholvers, ganzen, eenden, vele andere vogels, vlinders en helaas ook muggen en dazen. Wat we ook zien is de prachtige natuur rondom ons. Soms vraag je je wel af waarom we zo’n verre verplaatsingen maken om op vakantie te gaan ? Het weer ? Sinds januari hebben nog maar twee keer de paraplu moeten bovenhalen op onze wandelingen. Daar kan het dus niet aan liggen.

IMG_6451.jpeg

IMG_6465.jpeg

Een gezellige wandeling werd afgesloten met een verfrissing op het Zimmerplein waar we getuige waren van de nieuwste hype : Pokémon Go. Vrij veel, voornamelijk jonge mensen, die met hun smartphone voor zich uit door de stad dwalen. In de Papegaaistraat in Lier schenen er wel enkele te zitten. Ik heb gelezen dat het eigenlijk wel goed is voor de jongeren omdat ze nu buiten komen en meer bewegen. Dat buitenkomen kan ik geloven, dat bewegen, daar heb ik mijn bedenkingen bij.

IMG_6471.jpeg