Nacht van de Maan

nacht.JPGVoor het derde jaar op rij heb ik me gisteren naar het kasteelpark in Halle Zoersel begeven.

Daar werd immers, ook voor de derde keer, de Nacht van de Maan georganiseerd. Een 42 kilometer lange wandeling met vertrek bij zonsondergang en aankomst bij zonsopgang.

Om 22 uur werden we onder begeleiding van het Nacht van de Maan lied, op gang getrokken. In Oelegem kwamen we op het jaagpad naast het Albertkanaal en daar kregen we voor het eerst een mooi beeld van die lange groene sliert van mensen. Iedereen had immers een fluo-glowstick gekregen.

Via Viersel, Pulle, Vorselaar, Zoersel, Oostmalle, Westmalle, Sint-Antonius-Zoersel ging het aan een aangenaam tempo terug naar Halle Zoersel. Onderweg waren er voldoende bevoorradingsposten. Een flesje water hier, een koek daar, soep met een boterham ginder, een (halve) Croque Monsieur … honger en dorst moesten we niet lijden.

Ergens tussen kwart over zes en twintig over zes vanmorgen liep ik over de finishlijn. 42,50 km gewandeld in ongeveer 8 uur, perfect volgens plan dus. Met een Nacht-van-de-maan-T-shirt en een Nacht-van-de-maan-koffietas in mijn rugzak als souvenirs en twee kleine blaren als souvenir in mijn schoenen trok ik terug naar huis.

Wat maakt de Nacht van de Maan nu zo bijzonder? Die unieke sfeer die er tijdens zo’n nacht heerst. Er zijn uiteraard altijd wel enkele deelnemers die te luidruchtig zijn maar zo onder het licht van de volle maan wandelen heeft “iets”. Doe ik volgend jaar weer mee? Misschien wel, misschien niet. Het is immers een heel vermoeiende wandeling. Ik ben nu vermoeider dan na de Zotte 50 van Gheel (en dat waren nog eens 8 kilometer meer).

Dat is voor later. Eerst nagenieten en uitrusten van deze editie.

nacht van de maan.JPG

nacht van de maan analyse.JPG