Verdronken land

Zes maanden is het ondertussen geleden dat ik mijn (hopelijk) laatste sigaret heb gerookt.Enerzijds gaat het stoppen heel vlot maar anderzijds zijn er nog geregeld momenten waarop ik zin heb in een sigaret.

Om dit te vieren had ik een “rookstopwandeling” georganiseerd. We zouden vertrekken aan Kruiskensberg in Bevel, naar Itegem wandelen en bij terugkomst in Bevel een hapje eten in Brasserie Cruysberg. Toen we daar in april tijdens het openingsweekend had ik al zoiets in die richting gezegd en als je A zegt moet je ook B zeggen of niet?

Toen we aan Kruiskensberg vertrokken regende het flink maar het was wel aangenaam wat temperatuur betreft. Al snel kwamen we aan het Schipke en liepen we langs de oever van de Nete. Een niet gemaaide oever van de Nete waardoor de onderkant van onze broeken een beetje nat werd. Vervelend maar niet zo vervelend als de massa’s muggen die ons gezelschap hielden.  

Toen we na een vijftal kilometer de Nete verlieten en meer “inlands” gingen ontdekten we pas echt wat “nat worden” betekent. Op sommige plekken stond het water tot aan de enkels maar op de meeste plekken stond het gewoon tot aan de knie. En al heb je dan waterdichte schoenen aan … je broek en het stuk van de kousen dat niet in je schoen steekt wordt gewoon kletsnat. Gelukkig was het niet koud en dan kan je het grappige er wel van in zien.

Na een tiental kilometer kwamen we ons tweede groot probleem tegen. Om knooppunt 68 te bereiken moesten we naar rechts. Een vrouw die ons passeerde zei dat de weg die we insloegen doodliep maar  ja, wat weet die daar nu van? Helaas had ze gelijk … een kilometer verder stonden we op het erf van een boerderij waar we werden gegroet door 2 cocker spaniels.

Kilometertje terug gewandeld en met behulp van het afgedrukte kaartje en de GPS terug op het juiste spoor geraakt zodat we na 13 km konden nagenieten van een heel smakelijk glas thee in Café ’t Kruiske. Ondanks het iets mindere weer (een uurtje regen in het begin) was het toch een mooie wandeling die ons nog lang gaat bijblijven.

Het was echter ook een vrij vermoeiende wandeling en aangezien we nat en vuil waren is het “hapje” er niet meer van gekomen. Maar dat halen we volgende week wel in.

wandelen 20160625.JPG

IMG_6307.jpeg

IMG_6312.jpeg

IMG_6327.jpeg