Grenzen

grenzen2.JPGGrenzen …

Sommige mensen hebben er geen. Dat zie je in deze tijden van Europese kampioenschappen voetbal en zomerfestivals steeds meer. Mensen die zich laveloos dronken zuipen.

Ik heb vastgesteld dat mijn blog de grens van 150.000 bezoekers heeft overschreden (bedankt daarvoor, wie jullie ook zijn). Wie had dat gedacht toen ik op 1 januari 2008 mijn eerste blog postte? Ik heb ‘m er trouwens nog eens op nagelezen en de allereerste zin van mijn allereerste post was “Nieuwjaarsresoluties voor 2008 : deelnemen aan de Roparun als loper, stoppen met roken, nog een paar kilootjes afvallen.”. De Roparun heb ik ondertussen gelopen en die kilootjes zijn ook weg (al mogen er gerust nog wat meer weg) maar die derde resolutie heeft dus 8 jaar op zich laten wachten.

Het ziet er ook naar uit dat ik op mijn toekomstige reizen wel eens een paar extra grenzen zal moeten passeren. Tenminste als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt en Schotland uit het Verenigd Koninkrijk zou stappen. Het referendum heeft me wel wat geld gekost aangezien de pond is gezakt in waarde en ik nog wat ponden heb liggen. Ik hoop dat verlies echter te recupereren door wat extra boeken te kopen op Amazon.

Ik heb wel een hoop onzin gelezen omtrent de Brexit. Zo las ik dat er iemand “blij” was dat er terug grenscontroles zouden zijn wanneer hij van de boot zou rijden. Ik rij al dertig jaar “van de boot” en ik moet al dertig jaar mijn identiteitskaart laten zien. Bovendien wordt ik de laatste jaren ook vaker gecontroleerd door de douane. Wat dat betreft zie ik dus niets wijzigen.