De steek van de schorpioen

Nadat Lemmy Planck ontdekt dat zijn vrouw Gudrun hem bedrogen heeft met zijn beste vriend Victor en nadat hij die laatste het ziekenhuis heeft ingeklopt, laat hij alles achter zich en vertrekt hij op wereldreis.

Op die wereldreis maakt hij in Argentinië kennis met Juan José RojasLlancan, een Chileense ex-huurling die kraanbestuurder is geworden. Ze worden al snel vrienden.

Nadat de Chileen zelfmoord heeft gepleegd besluit Lemmy terug naar Antwerpen te gaan. In zijn rugzak zit een manuscript van 400 pagina’s en een schorpioen met één tang die naar de naam d’Artagnan luistert.

Thuisgekomen vindt hij een dikke envelop. In de envelop zit het dagboek van de Chileen. Blijkbaar heeft hij dit net voor zijn dood verzonden.

Lermmy probeert een uitgever te vinden voor zijn eigen manuscript maar er blijkt meer belangstelling te zijn voor het dagboek van de Chileen. Niet alleen van uitgevers maar ook van de Engelse dochter van de Chileen en van privé-beveiligingsfirma waarvoor de Chileen ooit heeft gewerkt.

Er vallen slachtoffers en in een Antwerpen, waar ook Darwinterroristen aan de slagzijn, dreigt alles heel slecht af te lopen voor Lemmy.

Dat is in het kort de inhoud van De steek van de schorpioen van Dimitri Bontenakel. Een niet al te dik (230 pagina’s) maar heel leuk, spannend en grappig verhaal. Een boek dat ik iedereen kan aanraden. Ik heb er alvast van genoten.

Genieten ga ik volgens mij ook doen van het volgende boek waarin in op de terugreis ben begonnen en dat is De Man zonder Adem van Philip Kerr met Bernie Gunther in de hoofdrol.

boeken,dimitri bontenakel